Subsidie pelletkachel
  • Subsidie pelletkachel

Subsidie pelletkachel

Een pelletkachel is een duurzame manier van verwarmen, die je jaarlijks geld bespaart. Daarnaast is het mogelijk subsidie te krijgen op de aanschaf van een pelletkachel. De overheid heeft hiervoor de regeling ‘Investeringssubsidie Duurzame Energie’ (ISDE) in het leven geroepen. Dit programma is gestart in 2016 en loopt tot en met 2020. Het subsidiebudget voor 2017 bedraagt 70 miljoen euro. Voor de meest actuele informatie rond deze regeling verwijzen wij naar www.isde.nl

Aanvragen subsidie pelletkachel 2017

De ISDE-regeling 2017 sluit op 31 december om 17.00 uur. Voor aanvragen die 2017 binnenkomen, gelden de huidige subsidiebedragen en voorwaarden. Vanaf 2 januari 2018 tot en met 31 december 2018 gelden de nieuwe subsidiebedragen en voorwaarden.

In 2017 mogen particulieren (in plaats van 3 maanden na aanschaf) tot 6 maanden na installatie van het apparaat subsidie aanvragen. Zakelijke aanvragers moeten eerst subsidie aanvragen, waarna ze de aankoopverplichting mogen aangaan.

Hoeveel subsidie krijg ik?

Subsidie lucht pelletkachels

Lucht pelletkachels – Verwarmen de ruimte lokaal door het uitblazen van warme lucht. Deze modellen krijgen minimaal € 500,- subsidie per kachel.

Subsidie vloeistof pelletkachels – CV moederhaard – CV pelletkachels

CV pelletkachels – Verwarmen het hele huis door een aansluiting op de centrale verwarming, waarbij de vlam zichtbaar is. Deze modellen krijgen minimaal € 1.400,- subsidie per CV moederhaard.

Subsidie biomassaketels

Pelletketels

Op 20 maart 2019 is er een wijziging gepubliceerd voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze wijziging gaat per 21 maart 2019 in.

De marktprijzen van de biomassaketels, waarvoor u ISDE-subsidie kunt aanvragen, zijn fors lager. Hierdoor kunnen subsidiebedragen relatief hoog uitvallen ten opzichte van de aanschafkosten van een biomassaketel. Om overstimulering te voorkomen is het subsidiebedrag voor biomassaketels lager geworden.

Op de nieuwe apparatenlijst, die ingaat per 21 maart 2019, vindt u de bedragen per biomassaketel. Deze wijziging geldt voor alle ISDE-aanvragen van biomassaketels, dus zowel voor zakelijke partijen als voor particulieren.

Voor particulieren is er wel een overgangsbepaling opgenomen, omdat particulieren pas na aanschaf en installatie een subsidieaanvraag kunnen indienen. Voor particuliere aanvragers hanteert RVO.nl de subsidiebedragen van voor 21 maart 2019.

Dit geldt wanneer de biomassaketel voor 21 maart 2019 is aangeschaft, geïnstalleerd is en de subsidieaanvraag binnen 6 maanden na installatie is ingediend.

Let op! De meldcodes van de biomassaketels staan niet bij de pelletkachels. Op www.isde.nl is hiervoor een aparte apparatenlijst beschikbaar.

Looptijd subsidie ISDE

De ISDE-subsidie heeft een looptijd van 5 jaar en is gestart in januari 2016. Per jaar wordt het budget bepaalt en als de pot leeg is, in het jaar waarin pelletkachel wordt aangeschaft, dan mag de subsidie in het volgende jaar opnieuw aangevraagd worden.

Meldcode subsidie Pelletkachel

Iedere aangemelde pelletkachel en biomassaketel, die voldoet aan de gestelde eisen, komt op de apparatenlijst van het RVO.