• Houtpellets

Houtpellets

Waarom houtpellets?

We dragen allemaal graag ons steentje bij als het gaat om duurzaamheid. We willen onze aarde toekomstbestendig maken. Voor onze kinderen en kleinkinderen. Pellets zijn de meest zuivere en stabiele biobrandstof. De pellets van Brouwer4u voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, de garantie voor een constant warmtevermogen. Dit kleine korreltje uit houtzaagsel heeft een warmtevermogen van ongeveer 5 Kw per kilo. En dat is maar liefst 2-3 keer hoger dan het vermogen van brandhout.

Duurzaam verwarmen met houtpellets

Uit een recent Zweeds onderzoek blijkt dat alle Europeanen zich met houtafval, schors en hout zouden kunnen verwarmen, terwijl een duurzaam beheer van onze bossen gegarandeerd zou zijn. Er is echter nog veel winst te behalen. Elke boom met een diameter kleiner dan 25 cm heeft geen marktwaarde, omdat deze niet verwerkbaar is. Daarnaast wordt 10% van het gekapte hout ter plaatste achtergelaten. Als we dit hout zouden hergebruiken in de vorm van biomassa, ziet de wereld er veel duurzamer uit.

HoutpelletsPlospan Houtpellets per zak 10 kg

 

 • Prijs €  5,00 per zak af te halen  op:
 • Korte Baan 20- 8331 LA Steenwijk
  Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur
  Zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur

 

Het belang van ENplus gecertificeerde houtpellets

Met de toename van het succes van houtpellets ontstonden de volgende vragen. Hoe structureer je de pelletsmarkt en hoe garandeer je eerlijke handelsvoorwaarden? Hoe zorg je voor transparantie en vergelijkbaarheid voor de consument? En vooral, hoe kun je wereldwijd de kwaliteit van de pellets verhogen? Dit resulteerde in de Europese standaard voor houtpellets in 2011 (EN 14961-2), wat enkele jaren later was opgevolgd door de internationale standaard (ISO 17225-2).

In dit kader werd in 2011 het ENplus-certificeringssysteem opgesteld. Met een productie van meer dan 13 miljoen ton gecertificeerde pellets in 2020 is ENplus een wereldwijd toonaangevend certificeringssysteem voor houtpelletskwaliteit - geproduceerd en verhandeld door meer dan 1000 bedrijven uit meer dan 46 landen.

Pure Power is trots op het feit dat zij zich in 2012 als eerste in de Benelux ENplus-gecertificeerde leverancier kon noemen.

Waarom kiest u voor ENplus gecertificeerde houtpellets?

 

Naast de lengte en de diameter worden de ENplus-pellets ook getest op mechanische duurzaamheid, het percentage fijne deeltjes, de bulkdichtheid, het as- en vochtgehalte, de calorische waarden en het percentage additieven. Alles wordt gedaan om te garanderen dat houtpelletsverbrandingssystemen die ENplus-houtpellets gebruiken optimaal presteren, zonder problemen en voor lange tijd.
Een overzicht van de kwaliteitseisen vindt u hier: ENplus handboek, deel 3 Kwaliteitseisen houtpellets

 

 • Gemoedsrust
  Na het kiezen van de juiste kwaliteitsklasse voor uw apparatuur, garanderen ENplus-gecertificeerde houtpellets een probleemloze werking.
 • Constante kwaliteit
  De eisen die het ENplus-certificatieschema stelt, garanderen dat gecertificeerde pellets van de ene tot de andere lading en in de loop van de tijd aan dezelfde criteria voldoen.
 • Vermindering van onderhoudskosten
  Door de eigenschappen van de houtpellets te controleren, zorgt ENplus ervoor dat uw apparatuur het absolute minimum aan onderhoudskosten vergt.

 

Meer informatie over ENplus kunt u vinden op de website van ENplus.