Houtpellets UITVERKOCHT

Waarom houtpellets?

We dragen allemaal graag ons steentje bij als het gaat om duurzaamheid. We willen onze aarde toekomstbestendig maken. Voor onze kinderen en kleinkinderen. Pellets zijn de meest zuivere en stabiele biobrandstof. De pellets van Brouwer4u voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, de garantie voor een constant warmtevermogen. Dit kleine korreltje uit houtzaagsel heeft een warmtevermogen van ongeveer 5 Kw per kilo. En dat is maar liefst 2-3 keer hoger dan het vermogen van brandhout.

Duurzaam verwarmen met houtpellets

Uit een recent Zweeds onderzoek blijkt dat alle Europeanen zich met houtafval, schors en hout zouden kunnen verwarmen, terwijl een duurzaam beheer van onze bossen gegarandeerd zou zijn. Er is echter nog veel winst te behalen. Elke boom met een diameter kleiner dan 25 cm heeft geen marktwaarde, omdat deze niet verwerkbaar is. Daarnaast wordt 10% van het gekapte hout ter plaatste achtergelaten. Als we dit hout zouden hergebruiken in de vorm van biomassa, ziet de wereld er veel duurzamer uit.

HoutpelletsPlospan Houtpellets per zak 10 kg

 

 • Prijs €  per zak af te halen (max 20 zak):
 • Korte Baan 20- 8331 LA Steenwijk
  Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur
  Zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur

Deze 6 mm Plospan houtpellets voldoen naast strenge DIN+ norm tegenwoordig ook aan de EN+ A1 en NTA 8080 certificering. Het zijn duurzame schone houtpellets zonder toevoegingen, waarmee een probleemloze verbranding in je pelletkachel is gegarandeerd. De Plospan houtpellets hebben een diameter van 6 mm en zijn verpakt in 78 handige zakken van 10 kg op een pallet.

Pluspunten houtpellets:

 • Plospan pellets zijn Nederlands product
 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 •  EN + A1 gecertificeerd
 • NTA8080 gecertificeerd
 • 6 mm houtpellets
 •  780 kg. per pallet
 • Basisprijs a met waterdichte zak
 • EN+ wordt in heel Europa erkend als hèt certificaat voor de betere houtpellets. In dit certificaat worden zaken als soortelijk gewicht, asresten, metalen, vochtgehalte, maatvoering etc geregeld, gemeten en gecontroleerd.

Plospan heeft als enige in Nederland drie certificaten. ENPlusA1 en DINplus als kwaliteitszegel en als duurzaamheidscertificaat NTA8080. Dat wil zeggen dat je als consument gegarandeerd bent van een kwalitatief hoogwaardige houtpellet die daarnaast ook duurzaam is voor de omgeving. Met deze certificeringen bewijzen we dat onze gehele procesketen, van de grondstof en de productie tot en met de aflevering van het product, op gegarandeerde kwaliteit en duurzaamheid doorlopend wordt getoetst. Sinds het online zetten van onze zonnepanelen is ook nog eens de gehele fabriek “solar powered”. De zon zorgt dus voor de groei van de bomen en voorziet ons van energie om zo tot een zeer milieuvriendelijk product te komen.


https://plospan.nl/bio-energie/