• Pelletkachel afvoer

Pelletkachel afvoer

Vergeleken met een gas- of houthaard kan de rookgasafvoer van een pelletkachel eenvoudiger worden gerealiseerd. De rookgasafvoer van een pelletkachel neemt weinig ruimte in beslag, een afvoer met een diameter van 80 mm is al voldoende.

Geen schoorsteen nodig bij een pelletkachel

De kachel kan probleemloos worden geïnstalleerd, omdat een schoorsteen overbodig is. Door de beperkte diameter van het afvoerkanaal is plaatsing stukken eenvoudiger. Bovendien neemt het veel minder ruimte in beslag dan bij een hout- of gaskachel. De kosten van de aanleg van het afvoerkanaal zijn dan ook vele malen lager.

Laat je vooraf goed adviseren door onze specialisten. Dan ben je in ieder geval verzekerd van een goed werkend systeem.

Rookgasafvoer pelletkachel

De afvoer van de pelletkachel is zeer belangrijk, omdat dit ervoor zorgt dat de pelletkachel goed werkt. Als je de keuze hebt gemaakt voor een pelletkachel dan is de volgende vraag hoe het rookkanaal gerealiseerd moet worden. Er zijn verschillende manieren om de rookgasafvoer van de pelletkachel naar buiten te regelen. Echter adviseren wij om het plaatsen en aansluiten van een pelletkachel over te laten aan een specialist.

Kom langs in de showroom van Brouwer4u

Wil je meer weten over de afvoer en het plaatsen van een pelletkachel? Kom dan gerust langs in onze showroom. Je kunt daar diverse modellen bekijken en wij geven graag een antwoord op al jouw vragen. Uiteraard kun je ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Onderhoud pelletkachel

Een pelletkachel is zeer onderhoudsvriendelijk. Dagelijks onderhoud, waaronder het leegzuigen van de aslade, is minimaal. Voor een optimale werking van een pelletkachel is periodiek onderhoud essentieel. Lees hier meer over het onderhoud van een pelletkachel.